Radio Flashback - Artiesten nieuws

Eloi Youssef - Verlaat Kensington

Eloi Youssef verlaat na bijna vijftien jaar Kensington. De leadzanger en frontman wil zijn leven niet meer aan de band wijden, terwijl de andere bandleden dat wel willen. Hij heeft daarom besloten te vertrekken.

De band maakt op Instagram bekend dat de laatste optredens in de huidige formatie op 3 en 4 september 2022 in de Ziggo Dome in Amsterdam zullen plaatsvinden. "Er is geen ruzie of onenigheid, maar wel een verschil in toekomstvisie. Jan, Casper en Niles willen nog steeds hun leven aan Kensington wijden, Eloi wil dit niet langer. Dat is de beknopte versie", aldus de band in een korte verklaring.

"We snappen dat dit veel kan zijn om te verwerken voor iedereen die zo veel tijd en liefde in onze band heeft gestoken. We vatten dit zelf ook zeker niet licht op. Het is en blijft een eer om onze muziek met jullie te delen."

Wat de toekomst verder zal brengen voor de band is onduidelijk, maar zeker is dat Kensington niet stopt, schrijven de bandleden. "Jan, Casper en Niles zullen in de loop van de tijd hier een nieuwe vorm voor vinden."

Kensington werd in 2005 opgericht door Jan Haker, Casper Starreveld, Lucas Lenselink en Youssef. In 2007 verscheen hun eerste single, An Introduction To. In datzelfde jaar besloot Lenselink de band te verlaten en sloot Niles Vandenberg aan.
Wie ,wat waar.

Paul McCartney

Paul McCartney kondigt nieuw album aan

McCartney nam het nieuwe album tijdens de lockdown op in zijn thuisstudio. De 78-jarige Brit deed alles zelf op het nieuwe werk: de productie, opnames, zang en het bespelen van alle instrumenten.

De nieuwe plaat is het derde album van de Brit dat hij zonder hulp van anderen maakte, nadat eerder ‘McCartney’ (1970) en ‘McCartney II’ (1980) al verschenen. ‘McCartney III’ is het achttiende solo-studioalbum van de ex-Beatle en het verschijnt op vrijdag 11 december 2020.

Concert Eagles

Eagles Gelredome

Het Eagles concert vindt plaats op vrijdag 17 juni 2022 en staat in het teken van het 50-jarig jubileum. Tijdens het Eagles Gelredome concert worden Don Henley, Timothy B. Schmit en Joe Walsh bijgestaan door Vince Gill en Deacon Frey. Tijdens het concert speelt de band klassiekers uit de afgelopen 50 jaar.

Brian Adams

Bryan Adams komt naar Nederland! In het voorjaar van 2022 staat de Canadese singer-songwriter in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Bryan Adams Ziggo Dome

Het concert vindt plaats op zondag 20 maart 2022 en maakt deel uit van de ‘So Happy It Hurts Tour’. Deze tournee is vernoemd naar het gelijknamige vijftiende studioalbum van de zanger.

Kerstnummer Duncan Laucence

Duncan Laurence brengt voor de eerste keer een kerstlied uit. De winnaar van het Eurovisie Songfestival van 2019 komt op 26 november met het nummer Wishes Come True.

De zanger deelt op zijn socialemediakanalen een link naar de ‘pre-save’-pagina van Spotify van het nieuwe nummer. Luisteraars die het nummer alvast in hun lijst opslaan maken kans op een persoonlijk kerstbericht van de zanger, zo wordt beloofd.

Duncan Laurence is niet de eerste songfestivalwinnaar die met een kerstlied komt. Zo bracht bijvoorbeeld Måns Zelmerlöw, die het liedjesfestijn in 2015 namens Zweden won, vorig jaar het nummer Alone on Christmas Eve uit. Ook maakte Zelmerlöw eerder een volledig kerstalbum, net als songfestivallegende Johnny Logan.